χώρος συζητήσεων για την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών


  κείμενο Σπιθών Ευόσμου-Μενεμένης / σχόλιο από ΕΥΑ

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 45
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/06/2011
  Τόπος : Σπίθα νέων Αθήνας

  κείμενο Σπιθών Ευόσμου-Μενεμένης / σχόλιο από ΕΥΑ

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Δευ Ιουλ 11, 2011 11:53 pm

  Από τον Απρίλιο του 2010 και με την έλευση του ΔΝΤ στη χώρα μας, μεγάλη
  μερίδα συμπολιτών μας έψαχνε να βρεί διέξοδο, για να εκφράσει την αντίθεσή της
  στο απαράδεκτο ξεπούλημα της χώρας μας.
  Τη 1η Δεκέμβρη του 2011 μπήκε η Σπίθα της ελπίδας, για όλους αυτούς τους ανθρώπους, μέσα στους οποίους ανήκουμε κι εμείς, από έναν μεγάλο Έλληνα τον Μίκη Θεοδωράκη.
  Η ιδρυτική διακήρυξη της 1ης Δεκέμβρη μας εξέφραζε πλήρως και έτσι αποφασίσαμε να προσχωρήσουμε στο Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών Σπίθα.
  Άρχισαν οι πρώτες συνελεύσεις με τα καλά και τα άσχημά τους. Το σημαντικότερο όλων ήταν –ειδικά για μερικούς από εμάς, που πρώτη φορά, συμμετείχαμε σε μια πολιτική κίνηση-ότι επιτέλους είχαμε βήμα για να πούμε την άποψή μας και να συνδιαμορφώσουμε τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας όπου μετείχαμε.
  Στην ομάδα μας όμως μπήκαν και άτομα τα οποία απέβλεπαν σε ΄΄καρέκλες΄΄.
  Κάποια απ΄αυτά απομονώθηκαν , όμως υπάρχουν και μερικά τα οποία ακόμη και σήμερα βρίσκονται στους κόλπους της ΚΑΠ.
  Στους μήνες που ακολούθησαν και ενώ ξεκινήσαμε με πολλά όνειρα, για δράσεις και πολιτική ανυπακοή, λίγα πράγματα έγιναν κι αυτό επειδή δεν είχαμε χρόνο να ασχοληθούμε με τίποτα άλλο πέρα από τα εσωτερικά μας.
  Οι επιτήδειοι καρεκλοκένταυροι, άνθρωποι που τους κατέχει αρχομανία και έχουν απωθημένα εξουσίας, πάντα έβρισκαν τρόπους να μας αποπροσανατολίζουν. Έτσι χάσαμε το στόχο μας. Σ΄αυτό βοήθησαν τα πολλά οργανωτικά, οι πολλές αποχωρήσεις, καθώς και η έλλειψη διάθεσης ορισμένων για πραγματική δουλειά.
  Εφτά μήνες μετά κι ενώ ο κόσμος έχει βγεί στις πλατείες και διαδηλώνει κατά του 2ου Μνημονίου η Σπίθα διαλύεται. Η πρωτοποριακή Σπίθα, η οποία ήταν η μόνη πραγματική λύση για το ΄΄μετά΄΄αποσυντίθεται.
  Μετά την 1η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη στις 18 και 19 Ιουνίου στην Αθήνα και την σύγκρουση των βουβαλιών τα βατράχια πηδούν έξω από το νερό.
  Στην πόλη μας τη Θεσσαλονίκη, η οποία δέχτηκε τόσο άδικη κριτική από τον Μίκη Θεοδωράκη στην ΠΣ, οι πραγματικές Σπίθες είναι πλέον ανενεργές. Έχουμε απογοητευθεί. Νιώθουμε κουρασμένοι. Χάσαμε την εμπιστοσύνη μας και την ελπίδα στο όνειρο. Για την διοργάνωση της κατάληψης της Πλατείας Αριστοτέλους στις 8-6 δουλέψαμε οι πραγματικές Σπίθες και τελικά τα εύσημα και τη δημοσιότητα τα πήραν οι ψεύτικες Σπίθες. Τα πήρε συγκεκριμένα ο κ. Καλεάδης ο οποίος εφτά μήνες τώρα και ενώ εμείς συμμετείχαμε σε δράσεις, και ειδικά τον τελευταίο καιρό ήμασταν καθημερινά στην πλατεία Λευκού Πύργου, αυτός και ο συνεργάτης του κ. Ιακωβίδης, δρούσαν παρασκηνιακά (με τη συμπαράσταση του κ. Ζουράρη).
  Ποτέ δεν έχουμε δεί μέλη της Σπίθας που αντιπροσωπεύει ο κ. Ιακωβίδης. Σε όποια ολομέλεια είχαμε κάλεσμα πάντα εμφανιζόταν μόνος του. Το ίδιο συμβάινει και με τη Σπίθα Πυρίκαυστου. Πέραν του κ. Καλεάδη δεν έχουμε γνωρίσει άλλα μέλη της Σπίθας του.
  Δεν θέλουμε προβολή, ούτε επιβράβευση και είναι η πρώτη φορά που στέλνουμε μαζικό μέιλ .Θέλουμε να ακουστεί η αλήθεια. Δεν μπορεί άνθρωποι που δεν δούλεψαν ποτέ, που το μόνο που έκαναν μονίμως ήταν να προκαλούν σύγχιση και να διαλύουν συνελεύσεις, να διορίζονται σε θέσεις ΄΄κλειδιά΄΄.
  Στη Θεσσαλονίκη είχαμε εκλεγμένη οργανωτική επιτροπή, η οποία καταργήθηκε, για να διοριστούν οι συγκεκριμένοι. Το δεχτήκαμε αδιαμαρτύρητα χάρη της ενότητας και της συσπείρωσης. Από την ώρα που διορίστηκαν, αρχικά, κάλεσαν ιδιαιτέρως κάποια μέλη Σπιθών, όπου με ύφος χιλίων καρδιναλίων, ανακοίνωσαν ότι από δω και στο εξής θα παίρνουν κεφάλια σε όσους δεν συνεμορφώθησαν. Αμέσως μετά άρχισαν να διαγράφουν Σπίθες με κριτήριο, ότι ο εκπρόσωπός τους ανήκε στην ομάδα του κ. Καραμπελιά ο οποίος αποχώρησε από την ΚΑΠ.
  Αναρωτιόμαστε λοιπόν:

  1. Μήπως θα έπρεπε πριν τη διαγραφή να ερωτηθούν αρχικά οι εκπρόσωποι αν συμφωνούν με τις θέσεις της ΚΑΠ?
  2. Μήπως θα έπρεπε να αφήσουν να αποχωρήσουν μόνοι τους, όσοι πια δεν συμφωνούσαν με τις θέσεις της ΚΑΠ?
  3. Μήπως θα έπρεπε να ερευνηθεί αν στις Σπίθες που διαγράφηκαν υπήρχαν άτομα που δεν ανήκουν στην ομάδα του κ. Καραμπελιά?
  4. Είναι δυνατόν να υπάρξει κίνημα χωρίς νεολαία? Μια νεολαία που πραγματικά ξεχωρίζει. Για εκείνο που ήμασταν πραγματικά περήφανοι όλους αυτούς τους μήνες ήταν για τη νεολαία μας, η οποία ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Ποιά επανάσταση έγινε ποτέ μόνο από μεσήλικες και ηλικιωμένους?
  5. Μήπως τελικά αυτές οι τακτικές δεν αρμόζουν σε μια κίνηση ανεξάρτητων πολιτών που διατείνεται την άμεση δημοκρατία?
  Καταγγέλουμε τον φασιστικό και αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας της ΕVΑ -κυρίως- από δύο μέλη της, τον Όθωνα Ιακωβίδη και τον Γιώργο Καλεάδη, οι οποίοι λειτουργούν με βάση προσωπικές εμπάθειες.
  Είναι πραγματικά λυπηρό που η Σπίθα τρεμοσβήνει. Είμαστε απλοί πολίτες που για πρώτη φορά στη ζωή μας πιστέψαμε σε κάτι τόσο πολύ και που οι περισσότεροι από εμάς πρώτη φορά συμμετέχουμε σε πολιτική κίνηση(για το λόγο αυτό δεν ξέρουμε να γράφουμε με ξύλινο πολιτικό λόγο).
  Λυπούμαστε ιδιαίτερα που για ακόμη μια φορά, διαπιστώνουμε ότι τα λαμόγια και οι μη έχοντες ηθική αναγνωρίζονται.
  Ακόμη και την ύστατη ώρα πιστεύουμε, ότι ο μεγάλος Έλληνας και εμπνευστής Μίκης Θεοδωράκης, έχει παραπληροφορηθεί από τους επιτήδειους και ότι θα επέμβει να αναζωπυρώσει τη Σπίθα μας .
  Έχουμε πραγματικά πολλή όρεξη για δουλειά και για καλό αγώνα, αρκεί να μας αφήσουν να τον κάνουμε.
  Δεν είναι δυνατόν να διαμαρτυρόμαστε για το φασισμό της κυβέρνησης και να ζούμε οι ίδιοι σ΄ένα καθεστώς φασιστικό μέσα στην ίδια την ΚΑΠ.

  Θέλουμε τη Σπίθα μας πίσω!!
  1η και 2η Σπίθες Ευόσμου –Μενεμένης ( που τρεμοσβήνουν)  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 45
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/06/2011
  Τόπος : Σπίθα νέων Αθήνας

  ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ 2 ΣΠΙΘΩΝ ΕΥΟΣΜΟΥ - ΜΕΝΑΙΜΕΝΗΣ

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Δευ Ιουλ 11, 2011 11:54 pm


  ---------- Προωθημένο μήνυμα ----------
  Από: othon jacobidis <ojacobidis@yahoo.com>
  Ημερομηνία: 7 Ιουλίου 2011 2:09 μ.μ.
  Θέμα: ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ 2 ΣΠΙΘΩΝ ΕΥΟΣΜΟΥ - ΜΕΝΑΙΜΕΝΗΣ


  Παραπέμπεται το κείμενο των Σπιθών Ευόσμου Μενεμένης, με το ερώτημα της άμεσης διαγραφής των εν λόγω Σπιθών από την κεντρική ιστοσελίδα, αφού οι ίδιοι, μετά από όλους τους βαρείς χαρακτηρισμούς για δύο μέλη της ΕΠΥΑ (Καλεάδη & Ιακωβίδη) και ένα της Συμβ. Επιτρ. (Κ.Ζουράρι) λένε ότι "Δεν είναι δυνατόν να ζούμε σ΄ένα καθεστώς φασιστικό μέσα στην ίδια την ΚΑΠ".

  Σημειώνεται ότι η 1η ΣΠΙΘΑ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ, "θυγατρική" της οποίας είναι η 2η, ήτανε από τις Σπίθες που ήτανε διαβρωμένες από την φραξιονιστική τακτική των ανθρώπων του "Αρδην" και για τον λόγο αυτό, βρισκόταν στη λίστα των διαγραφών, μαζί με άλλες 2-3 της Θεσσαλονίκης.
  Ο λόγος που δεν διαγράφηκαν αμέσως, μαζί με τις άλλες, των οποίων οι εκπρόσωποι ήταν άνθρωποι του "Άρδην", ήταν η σκέψη πως θα αντιλαμβάνονταν το λάθος τους.

  Με το συκοφαντικό αυτό μήνυμά τους, έδειξαν ότι η συμβιβαστική οδός, σ' αυτές τις περιπτώσεις, είναι μάταιη και το μόνο που φέρνει είναι η μεγαλύτερη διάρκεια της εσωστρέφειας.

  Εδώ, λοιπόν, όπως διαπιστώνετε, δεν έχουμε κάποια ιδεολογική διαφοροποίηση, αλλά κατασυκοφάντηση συναγωνιστών (υποτίθεται) και εξοργιστικές ύβρεις που , βέβαια, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

  Παρακαλώ για την άμεση απάντησή όλων των μελών της ΕΠΥΑ, επί της ερώτησης της διαγραφής αυτών των Σπιθών.

  Όθων Ιακωβίδης

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Δεκ 14, 2018 1:58 am