χώρος συζητήσεων για την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών


  Απόφαση της Συνέλευσης της Σπίθας Παπάγου - Χολαργού

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 45
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/06/2011
  Τόπος : Σπίθα νέων Αθήνας

  Απόφαση της Συνέλευσης της Σπίθας Παπάγου - Χολαργού

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Κυρ Ιουλ 03, 2011 7:48 am

  Σχετικά με τη Συνδιάσκεψη της ΚΑΠ, καθώς και τον απόηχό της, η Σπίθα Αγ. Παρασκευής-Παπάγου-Χολαργού, που συνεδρίασε την Παρασκευή 24 Ιουνίου, αποφάσισε και συνέταξε το παρακάτω κείμενο. Τα συμπεράσματα και οι διαπιστώσεις προκύπτουν, βάσει της ενημέρωσης των εκπροσώπων και των μελών μας, που συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις εργασίες τις συνδιάσκεψης.

  Παραβρέθηκαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους μέλη των Σπιθών Χαλανδρίου – Βριλησσίων, Βριλησσίων, Αττικού Άλσους, Νέας Πεντέλης – Πεντέλης – Μελισσίων.

  Δεν παραβρέθηκαν λόγω τοπικών κινητοποιήσεων οι Σπίθες, Σκοπευτηρίου Καισαριανής και Βύρωνα, τέλος προς μεγάλης μας απορίας, η εκπρόσωπος της «νεοσύστατης» σπίθας Αγ. Παρασκευής αγνόησε όλες τις προσπάθειες επικοινωνίας μας (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κινητού τηλεφώνου), ζήτημα που χρήζει διερεύνησης.  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

  1) Χαιρετίζουμε την πραγματοποίηση της Συνδιάσκεψης, που μας έδωσε την ευκαιρία να συναντηθούμε και να γνωριστούμε με τις Σπίθες από όλη την Ελλάδα. Με χαρά μας διαπιστώσαμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Σπιθών απαρτίζεται από αγνούς αγωνιστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη, με στόχο να παλέψουν με βάση το τρίπτυχο Εθνική Ανεξαρτησία-Λαϊκή Κυριαρχία-Πατριωτική Αναγέννηση. Από τις παρεμβάσεις της πλειοψηφίας των Σπιθιτών, διαπιστώθηκε η επιθυμία για μια αμεσοδημοκρατική λειτουργία της Σπίθας, για αυτόνομη δράση των κατά τόπους Σπιθών, καθώς και η προετοιμασία του Συνεδρίου από μια οργανωτική επιτροπή που θα έπρεπε να εκλεγεί από τη Συνδιάσκεψη.

  2) Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι, παρά την καλή διάθεση των συμμετεχόντων να ευοδωθούν οι εργασίες της Συνδιάσκεψης, η οργανωτική επιτροπή που την προετοίμασε δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα η Συνδιάσκεψη να παρουσιάσει σημαντικό έλλειμμα στον τομέα της διαδικασίας. Η ημερησία διάταξη καταστρατηγήθηκε αρκετές φορές, με αποκορύφωμα την παρουσίαση από τον Μίκη Θεοδωράκη, τη δεύτερη ημέρα των εργασιών, μιας οργανωτικής και πολιτικής πρότασης, την οποία ουδείς γνώριζε από πριν, και την οποία κληθήκαμε να ψηφίσουμε χωρίς να έχουμε ΚΑΜΙΑ εξουσιοδότηση από τις Σπίθες μας (και μάλιστα με τη μορφή ενός ψηφοδελτίου, το οποίο παρουσιάστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, σαν λαγός από το καπέλο ταχυδακτυλουργού).

  3) Πιστεύουμε ότι η πραγματικά άσχημη διαδικασία που ακολούθησε υπήρξε αποτέλεσμα αυτής της πρότασης, την οποία θεωρούμε διχαστική, υπό την έννοια ότι έβαλε ένα σύνολο ανθρώπων, που μόλις ξεκινάει να κατακτήσει ομοιογένεια και συλλογικότητα, μπροστά στο δυσβάστακτο δίλημμα να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει με τον φυσικό ηγέτη του, τον Μίκη Θεοδωράκη. Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι η απόφαση του προεδρείου να μη βάλει σε ψηφοφορία το «ψηφοδέλτιο» και να προχωρήσει στην εκλογή της οργανωτικής επιτροπής για την προετοιμασία του Συνεδρίου, αποσκοπούσε στο να διασώσει την ενότητα της Σπίθας.

  4) Πιστεύουμε, ακόμα, ότι το ζήτημα του «αντιμνημονιακού μετώπου» εγκυμονεί πολλούς κινδύνους με τον τρόπο που τέθηκε στη Συνδιάσκεψη. Δεν αμφισβητούμε την αναγκαιότητά του, αλλά προϋπόθεση για τη συγκρότησή του, στη βάση αρχών, είναι μια ισχυρή Σπίθα και όχι η διάχυσή της μέσα σε ένα ακαθόριστο συμμαχικό μόρφωμα. Διαφορετικά ένα τέτοιο «μέτωπο» θα αποτελεί το εφαλτήριο για το ξέπλυμα προσωπικοτήτων, συνδεδεμένων με το παρελθόν, και όχι ένα πραγματικό μέτωπο, στηριγμένο στα κινήματα των πολιτών. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Σπίθα καθίσταται διακοσμητική και αχρείαστη, και θα επιπλεύσουν μόνο όσοι απολαμβάνουν την εύνοια των καναλιών, κυρίως εκτός Σπίθας, ενώ οι σπιθιστές θα αποτελέσουν μια απλή βάση χειροκροτητών και οργανωτών μαζικών συγκεντρώσεων.

  5) Η έκπληξή μας κορυφώθηκε την επαύριο της Συνδιάσκεψης, όταν είδαμε να αναρτώνται διαδοχικά, στην επίσημη (!) ιστοσελίδα της ΚΑΠ, κείμενα απερίγραπτης ανηθικότητας, οχετοί ύβρεων και συκοφαντιών, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα απάντησης από την άλλη πλευρά. [Σημειωτέον ότι οι «συγγραφείς» αυτών των κειμένων ανήκαν στην απόλυτη μειοψηφία των εκπροσώπων των Σπιθών στη Συνδιάσκεψη.] Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι, στο πλευρό τους, έσπευσε να συνταχθεί και ο Μίκης Θεοδωράκης, με κείμενο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα, όπου, με μια λογική ιδιοκτήτη, αποφασίζει να εκπαραθυρώσει όσους θεωρεί ότι διαφωνούν μαζί του και στοχοποιεί αστήρικτα ανθρώπους (όπως τον Γ. Καραμπελιά). [Άραγε, αύριο, θα έρθει η σειρά κάποιου άλλου;]  Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις, η συνέλευσή μας αποφάσισε τα εξής:  Α) Ζητάει από τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου (Δ. Κωνσταντακόπουλο, Δ. Αλευρομάγειρο, Ι. Κολοβού), καθώς και από τα υπόλοιπα μέλη της Συμβουλευτικής που ήταν παρόντα (Γ. Κασιμάτης, Κ. Ζουράρις), να τοποθετηθούν πάνω στα γεγονότα, τόσο κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης όσο και στα όσα επακολούθησαν. Με δεδομένο ότι υπήρξε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση (τόσο από τα μέλη του προεδρείου όσο και εκείνα της Συμβουλευτικής) να μην τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση του Μίκη Θεοδωράκη αλλά να εκλεγεί οργανωτική επιτροπή (τα βίντεο μπορούν να το αποδείξουν), αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη στοχοποίηση και τη συκοφαντική εκστρατεία, θύμα της οποίας έπεσε ο Γ. Καραμπελιάς, ως ο αποκλειστικός υπεύθυνος γι’ αυτή την απόφαση (που είναι προφανές ότι συνάντησε την αποδοκιμασία του Μ.Θ.).

  Β) Ζητάει από τον φυσικό και αδιαμφισβήτητο ηγέτη της Σπίθας, τον Μίκη Θεοδωράκη, να ξανασκεφτεί με ψυχραιμία την όλη εξέλιξη των πραγμάτων και να αναγνωρίσει ότι, με την εκτός τόπου και χρόνου πρότασή του (παρασυρμένος, ίσως, και από την πίεση των ταχύτατων πολιτικών εξελίξεων), πυροδότησε διχαστικές διαδικασίες στα μέλη των Σπιθών, θέτοντάς τους διλήμματα που, στην παρούσα, κατάσταση, αδυνατούσαν να διαχειριστούν. Του εφιστούμε ακόμα την προσοχή στο ότι οι διάφοροι αυλοκόλακες δεν συγκροτούν λαϊκό κίνημα και πάντα έχουν ημερομηνία λήξης.  Συμπερασματικά, πιστεύουμε ότι οι Σπίθες θα αποκτήσουν την ομοιογένεια και τη συλλογικότητά τους μέσα από τη δράση στους χώρους τους, με αυτονομία και αμεσοδημοκρατική λειτουργία. Η οργανωτική διαμόρφωσή τους θα έρθει στη συνέχεια, φυσιολογικά, αφού θα έχουν κατακτήσει έναν στοιχειώδη κοινό πολιτικό λόγο.

  Μην ξεχνάμε ότι συσπειρωθήκαμε και ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Θεοδωράκη χωρίς να υπολογίζουμε την πολιτική καταγωγή του καθενός, μια και πιστεύουμε ότι όλοι οι παλιοί πολιτικοί διαχωρισμοί έχουν ξεπεραστεί σήμερα από τα πράγματα. Αυτό είναι και το πλεονέκτημά μας, μια και μας επιτρέπει να απευθυνθούμε στο σύνολο του λαϊκού σώματος. Για την ώρα, όμως, δεν παύει να αποτελεί και ένα μειονέκτημα, μια και μας λείπουν ακόμα η ομοιογένεια και οι κοινές παραστάσεις. Ας μην βιάζουμε λοιπόν καταστάσεις, εκείνο που προέχει, τώρα, είναι η κοινή μας δράση, με καλή πίστη και χωρίς δεύτερες σκέψεις στο μυαλό μας.


  ombalkan

  Αριθμός μηνυμάτων : 2
  Ημερομηνία εγγραφής : 04/07/2011

  ΣΩΣΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

  Δημοσίευση  ombalkan Την / Το Δευ Ιουλ 04, 2011 1:44 pm

  Η Σπίθα λέγεται:"Σπίθα Αγ. Παρασκευής -Παπάγου -Χολαργού"

  ombalkan

  Αριθμός μηνυμάτων : 2
  Ημερομηνία εγγραφής : 04/07/2011

  Απ: Απόφαση της Συνέλευσης της Σπίθας Παπάγου - Χολαργού

  Δημοσίευση  ombalkan Την / Το Δευ Ιουλ 04, 2011 1:45 pm

  ...Ή,μάλλον, λεγόταν

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Δεκ 14, 2018 2:44 am