χώρος συζητήσεων για την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών


  Ο Μίκης γκάζι, οι άλλοι φρένο... του Χρήστου Ανδρέου 23/6/2011

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 45
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/06/2011
  Τόπος : Σπίθα νέων Αθήνας

  Ο Μίκης γκάζι, οι άλλοι φρένο... του Χρήστου Ανδρέου 23/6/2011

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Κυρ Ιουν 26, 2011 6:25 am

  Aγαπημένε μου Μίκη,
  Ομολογουμένως η 19η του Ιούνη (αλλά απ' την ώρα που αποχωρήσατε ΕΣΕΙΣ) θα μείνει στην ιστορία της Κίνησης σαν μια μαύρη μέρα.
  Ήθελα να σας πω και να σας γράψω ότι λυπάμαι πάρα πολύ για την εικόνα και την συμπεριφορά των Σπιθιστών και για την τραγική κατάληξη της Συνδιάσκεψης.

  Δυστυχώς κάποιοι Σπιθιστές (και δεν είναι λίγοι) δεν είναι αντάξιοι της μεγαλοσύνης, των ιδεών και του μεγαλειώδους οράματος σας για την πατρίδα μας κ7αι δεν στάθηκαν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων. Εγώ προσωπικά και η Σπίθα Μαρκοπούλου θα μείνουμε μέχρι τέλο(υ)ς, μέχρι την τελική δικαίωση, πλάι σας ΚΑΙ ΜΟΝΟ με όλες μας τις δυνάμεις.

  Θα μπορούσα να σας γράψω πάρα πολλά για αυτή την τραγική μέρα αλλά μου είναι πολύ δυσάρεστο.

  Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μου σε πολλούς ανθρώπους της Κίνησης που κιόλας μέχρι χθες λογάριαζα σαν συντρόφους.

  Άλλα είπατε και άλλα κάνουν κάποιοι. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν διδάχτηκαν τίποτα απ' το παρελθόν, απ' τους αγώνες σας και απ' τα αναλυτικά αυτοβιογραφικά βιβλία και συγγράμματά σας.

  Την μέρα αυτή, απ' την στιγμή που αποχωρήσατε, στην συνδιάσκεψη επεκράτησε "Χάβρα των Ιουδαίων"!

  Κατεβάσατε μια πρόταση προς ψηφοφορία και δεν έγινε καν ψηφοφορία για την πρότασή αυτή!

  Παρά μόνο εκλέχτηκε οργανωτική επιτροπή ενόψει του συνεδρίου με τρόπο τραγελαφικό και παράτυπο! Δυστυχώς βλέπω ότι και ανάμεσα στα μέλη της Προσωρινής Συμβουλευτικής Επιτροπής δεν υπάρχει καμία σύμπνοια! Άλλα λέει ο ένας και άλλα λέει και κάνει ο άλλος!

  Η πρόταση σας αμφισβητήθηκε απ' την πλειοψηφία του σώματος των εκπροσώπων των Σπιθών και δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία! Επίσης αμφισβητήθηκε ευθέως και από κάποια μέλη της προσωρινής Συμβουλευτικής Επιτροπής που ήταν παρών, τα οποία δεν θέλω τώρα εδώ να κατονομάσω για λόγους ευνόητους, γιατί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θεωρώ ότι δεν πρέπει να ρίχνουμε λάδι στην φωτιά αλλά πρέπει να παλεύουμε και να εργαζόμαστε όλοι για την ενότητα της Κίνησης.

  Με λύπη και αγανάκτηση σας αναφέρω ότι όσο ήσασταν παρών οι περισσότεροι χειροκροτούσαν με θέρμη, αλλά όταν αποχωρήσατε σας αμφισβητούσαν επίσης με θέρμη!

  Αν αμφισβητούν κάποιοι τόσο ανοιχτά τις προτάσεις σας και εσάς τον ίδιο, τι δουλειά έχουν στην Κίνηση; και γιατί εντάχθηκαν σε αυτήν;
  Καλύτερα λιγότερες Σπίθες αλλά να ξέρουν τι θέλουν και που βαδίζουν, παρά πολλές Σπίθες στις οποίες θα υπάρχει μέσα κάθε καρυδιάς καρύδι που ακολουθεί προσωπική στρατηγική! Το ψηφοδέλτιο που αφήσατε για να έρθει προς ψήφιση από εμάς, η Συνδιάσκεψη το "έγραψε" στα παλιά της τα παπούτσια, με την δικαιολογία ότι πολλοί εκπρόσωποι δεν ήταν έτοιμοι να το ψηφίσουν και να αποφασίσουν, γιατί δεν το γνώριζαν από πριν και γιατί δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι απ' τις Σπίθες τους να ψηφίσουν! Αυτό αποτελεί ουσιαστικά καθαρή ΑΝΤΑΡΣΙΑ και προσβολή προς το πρόσωπό σας! ΚΑΙ το προεδρείο αλλά ΚΑΙ τα μέλη της Προσωρινής Συμβουλευτικής Επιτροπής που ήταν παρών θα έπρεπε να επιμείνουν μέχρι τέλους για να έρθει η πρότασή σας προς ψήφιση! Και αυτό μας λυπεί σε σημείο αγανάκτησης! Να κατεβάζει πρόταση ο ιδρυτής και αδιαμφισβήτητος ηγέτης της κίνησης Μίκης Θεοδωράκης για να πάμε μπροστά και αυτή να μην περνάει, ούτε καν να έρχεται προς ψήφιση!
  Δεν είναι δυνατόν εσείς να «τρέχετε» με 1000 και κάποιοι άλλοι μέσα στην κίνηση να «τρέχουν» με 50! Δεν είναι δυνατόν εσείς να πατάτε γκάζι για να πάμε μπροστά και κάποιοι να πατάνε φρένο και να τραβάνε το χειρόφρενο!

  Όλα αυτά είναι τυχαία;

  Ανησυχούμε για τα τεκταινόμενα και εγώ προσωπικά που υπογράφω αυτό το κείμενο αλλά και ολόκληρη η Σπίθα Μαρκοπούλου και μαζί η γειτονική Σπίθα Πόρτο Ράφτη με την οποία βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία! Θα παραμείνουμε για πάντα πιστοί στην Ιδρυτική Διακήρυξη και σε όλες τις ομιλίες σας, σε όσα εσείς πρεσβεύετε! Αυτό δεν θα αλλάξει ΠΟΤΕ.

  Πρέπει να έχουμε τις κεραίες μας σηκωμένες και να προστατεύσουμε την Κίνηση που με κόπο και προσωπικές θυσίες εσείς αλλά και πολλοί άλλοι μαζί σας χτίσαμε!

  Τέλος αισθάνομαι την ανθρώπινη ανάγκη να σας ζητήσω συγνώμη για όλους μας, για την άσχημη εικόνα που βγήκε προς τα έξω και για την τραγική κατάληξη της Συνδιάσκεψης. Ελπίζω να ξεπεράσουμε την κρίση της Κυριακής το συντομότερο και να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή τη διαδικασία, του επιτυχημένου κατά τα άλλα διημέρου της Συνδιάσκεψης!

  Με τιμή και εκτίμηση
  Χρήστος Ανδρέου
  ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Δεκ 14, 2018 2:03 am