χώρος συζητήσεων για την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών


  Σκέψεις - του Γιώργου Βλάσση

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 45
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/06/2011
  Τόπος : Σπίθα νέων Αθήνας

  Σκέψεις - του Γιώργου Βλάσση

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Σαβ Ιουν 25, 2011 2:53 am

  Αγαπητέ Μίκη,
  Με απέραντο σεβασμό στην προσωπικότητά σας, με εμπιστοσύνη στο εγχείρημά σας που τελικό στόχο έχει την αναγέννηση του έθνους, με εκτίμηση της υπεράνθρωπης προσωπικής σας προσπάθειας στο να επαναλειτουργήσουν τα εθνικοαπελευθερωτικά αντανακλαστικά των χειμαζόμενων Ελλήνων, θέλω να σας καταθέσω τις παρακάτω σκέψεις μου.

  Είμαι μέλος της Σπίθας ιδεολογικοπολιτικά από την 1η Δεκεμβρίου του 2010 και πρακτικά με τη συμμετοχή μου στο κίνημα από το Γενάρη του 2011.

  Έχω ζήσει από μέσα όλες τις διακυμάνσεις και όλες τις θετικές και αρνητικές πλευρές της ζώσας Σπίθας. Με εμπιστοσύνη στις αξιακές σταθερές που διατυπώθηκαν από τις κατά καιρούς ομιλίες σας και οι οποίες αναφέρονται στην άμεση αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός ιδεολογικοπολιτικού μπλοκ πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων με στόχο το τρίπτυχο Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Πατριωτική Αναγέννηση, δίνω και θα εξακολουθήσω να δίνω όλες μου τις δυνάμεις για την πραγμάτωσή τους.

  Όντας εκλεγμένος σύνεδρος στη συνδιάσκεψή μας, συμμετείχα με ακέραια την ελπίδα και τη θέληση να αποτελέσει αυτή το σκαλοπάτι για το πέρασμα του κινήματος από την εποχή της αθωότητας στην εποχή της ευθύνης με ότι αυτό συνεπάγεται.

  Η προσωπική σας συμμετοχή και συμβολή σε αυτό το εγχείρημα με συνεπήραν και πραγματικά ένιωσα ποιος είναι ο ορισμός της μεγαλοσύνης του Ανθρώπου.
  Τα παραπάνω δεν ενέχουν καμιά διάθεση κολακείας αλλά είναι βιωματικά.
  Από την άλλη πλευρά ξεδιπλώθηκαν μπροστά μου και τα αντίθετά τους, η μικρότητα, η αχαριστία και η γελοιότητα μιας προσπάθειας ύπουλης αποδόμησης δικής σας και του κινήματός μας. Μια καλά και πολύπλευρα δομημένη ομάδα επιχειρούσε την πάση θυσία αναστολή της όποιας θετικής έκβασης της συνδιάσκεψης με όρους ανεντιμότητας και γηπεδικής πρακτικής. Πεποίθηση μου είναι ότι σε αυτή την ύπουλη και πιθανά εξωκατευθυνόμενη προσπάθεια υπάρχει και στρατηγός και αξιωματικοί και στρατιώτες.

  Μετά την αποχώρησή σας και γνωρίζοντας όλοι μας ότι δεν θα επιστρέψετε μέχρι το τέλος, εξελίχθηκε μια οργιώδης προσπάθεια από διάφορες κατευθύνσεις να αγνοηθεί και να παραγκωνιστεί η πρότασή σας για το οργανωτικό που κατά τη γνώμη μου ήταν η μόνη ικανή να συντονίσει και να ενεργοποιήσει το σύνολο της Σπίθας δημοκρατικά και αποτελεσματικά ενόψει των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε.

  Η γύμνια αυτής της προσπάθειας αποκαλύπτεται από τη μη ύπαρξη καμιάς άλλης πρότασης για την οργανωτική μας συγκρότηση και απλά ήταν μια στείρα άρνηση με στόχο τη διαιώνιση της εσωστρέφειας και της απραξίας.
  Ιδιαίτερη έκπληξη μου προκάλεσε ο φανατισμός της Σπίθας Νέων, οι οποίοι ήταν κάθετα αρνητικοί σε οτιδήποτε αφορούσε τις δικές σας προτάσεις.
  Θεωρώ ιδιαίτερα ύποπτο ότι η μόνη πρότασή σας που έγινε αποδεκτή, χωρίς βέβαια να τεθεί σε ψηφοφορία, είναι η εκλογή 20μελούς οργανωτικής επιτροπής για τη διοργάνωση του συνεδρίου. Στην επιτροπή αυτή έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι οι ύποπτα θορυβούντες.

  Υποπτεύομαι ότι όλη αυτή η σπουδή τους στοχεύει στο να ελέγξουν τις διαδικασίες προς το συνέδριο, την εκλογή οργάνων από αυτό ή να το ακυρώσουν.

  Πιστεύω ότι σε αυτή την καθοριστική φάση πρέπει να ξεκαθαριστούν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο οι ρόλοι και το μόνο μέσον είναι: Με παρέμβασή σας να τεθεί προθεσμία σε όλες τις Σπίθες 15 ημερών να αποφασίσουν επί της πρότασής σας για το οργανωτικό και να εξελιχθεί άμεσα η διαδικασία εκλογής οργάνων.

  Σχετικά δε με την οργανωτική επιτροπή που επανδρώθηκε κατά τον τρόπο που αναφέραμε παραπάνω και η σύνθεσή της δεν προέκυψε από εκλογή ή κλήρωση αλλά αυτοπροτάθηκαν (ορισμένοι εκ των οποίων δεν ήταν καν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των Σπιθών) δεν μπορεί να θεωρηθεί δημοκρατική και αντιπροσωπευτική.

  Προτείνω η οργανωτική επιτροπή είτε να βγει από κλήρωση των εκλεγμένων αντιπροσώπων της συνδιάσκεψης ή η κάθε συντονιστική πόλης που θα προκύψει να ορίσει τον αντιπρόσωπό της στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου.

  Πιστεύω ότι οι παραπάνω σκέψεις μου συμβάλουν θετικά στην υπέρβαση των προσωρινών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε στην πορεία ωρίμανσης του κινήματός μας.

  Θεωρώ ότι η μαζικοποίηση των Σπιθών πρέπει να είναι στόχος άμεσης προτεραιότητας και οι όποιες αναγκαίες διαρροές υπάρξουν δεν θα αναστείλουν την πορεία μας προς τον τελικό μας στόχο.
  Ευχαριστώ για την προσοχή σας,

  Με εκτίμηση
  Γιώργος Βλάσσης -
  1η Σπίθα Ν. Σμύρνης - Π. Φαλήρου

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Δεκ 14, 2018 2:46 am