χώρος συζητήσεων για την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών


  Καταγγελία - της Μαρίας Μητσάκα, 21/6/2011

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 45
  Ημερομηνία εγγραφής : 21/06/2011
  Τόπος : Σπίθα νέων Αθήνας

  Καταγγελία - της Μαρίας Μητσάκα, 21/6/2011

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Σαβ Ιουν 25, 2011 2:49 am

  Κύριε Θεοδωράκη

  Σας καταγγέλω τα εξής:
  Την Κυριακή και πρός το τέλος της Συνδιάσκεψης δημιουργήθηκε, κατα την άποψη μου ,τεχνητό διαδικαστικό αδιέξοδο προκειμένου να μην ψηφιστέί η Οργανωτική πρόταση που καταθέσατε καθώς και η πρόταση του κ. Μαριά .Με διαδικαστικές προτάσεις, κάποιοι σύνεδροι ,καθυστερούσαν την διαδικασία , ώστε να φύγουν οι εκπρόσωποι από την επαρχία και να αλλοτριωθεί το αποτέλεσμα.
  Καθώς έβλεπα τούς εκπροσώπους να αποχωρούν, βρήκα ένα πρόχειρο χαρτί και τους ζητούσα έξω από την αίθουσα, πριν φύγουν, να υπογράψουν ότι συμφωνούν με την πρότασή σας, καθώς και με την πρόταση του κ. Μαριά. Σας στέλνω αντίγραφο αυτών των υπογραφών . Το πρωτότυπο βρίσκεται στα χέρια μου.
  Καθώς μπήκα στην αίθουσα είδα ,ότι πολλοί σύνεδροι παρακολουθούσαν την διαδικασία και δεν είχαν αντιληφθεί το πρόβλημα ,έτσι το να ζητήσω την υπογραφή τους, η κίνηση μου αυτή ,θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα.
  Ζήτησα λοιπόν τον λόγο, από το προεδρείο ,για να υποβάλλω μια διαδικαστική πρόταση.
  Μου δόθηκε ο λόγος. Ζήτησα από τους συνέδρους την διακοπή της διαδικασίας ,γιατι πολλοί σύνεδροι από την επαρχία έχουν φύγει και το αποτέλεσμα όποιας ψηφοφορίας δεν θα ήταν η πραγματική έκφραση του σώματος της Συνδιάσκεψης.
  Πρότεινα οι προτάσεις να αποσταλούν από την Συμβουλευτική Επιτροπή στις Σπίθες ηλεκτρονικά και σε μία έβδομάδα οι Γ.Σ. των Σπιθών να στείλουν την άποψή τους στην Συμβουλευτική Επιτροπή. Η πρότασή μου έγινε δεκτή με ανακούφηση από την πλειοψηφία των συνέδρων , και το προεδρείο.
  Μετά από εμένα τον λόγο πήρε το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής ο κ. Ζουράρης ό όποιος πρότεινε και το τέλος των διαδικασιών . Ετσι αποχώρησα από την αίθουσα.
  Σήμερα έμαθα ,εδώ στη Θεσ/νίκη, ότι παρά την Απόφαση της Συνδιάσκεψης -ότι το σύνολο των προτάσεων θα σταλεί στις Σπίθες για να τις ψηφίσουν όλα τα μέλη των Σπιθών -το προεδρείο έθεσε σε ψηφοφορία, μετά την αποχώρηση μας και την λήξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης ,την πρόταση για την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.
  Κατα τη άποψή μου η απόφαση αυτή δεν είναι απόφαση της Συνδιάσκεψης .Η απόφαση όριζε ρητά ( η πρόταση τέθηκε από εμένα) ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΠΙΘΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ. Γιατί αυτή ειδικά η πρόταση τέθηκε από το προεδρείο σε ψηφοφορία;
  Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝΕΠΑΡΧΙΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ.
  Και ποιοί σύνεδροι έμειναν και την συζήτησαν μετά την λήξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης.
  Γιατί αυτή η πρόταση δεν πρέπει να εκφράζει όλα τα μέλη των Σπιθών ; Τι το ιδιαίτερο έχει;
  Ποιά Δημοκρατική διαδικασία και ποιά δημοκρατική συνείδηση το επέτρεψε αυτό .
  Πιστεύω οτι τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής με την δημοκρατική συνειδηση που τα διέπει να διορθώσουν το λάθος και θα στείλουν την πρόταση για την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου μαζί με τις άλλες προτάσειςστις Γ.Σ. των Σπιθών ωστε να εκλεγεί δημοκρατικά μια Οργανωτική Επιτροπή η οποία θα ετοιμάσει και ένα Δημοκρατικό και Ενωτικό Συνέδριο

  Μητσάκα Μαρία εκπρόσωπος στην Συνδιάσκεψη από την Σπίθα Αριστοτέλους

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Δεκ 14, 2018 3:11 am