χώρος συζητήσεων για την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών


  Προς το Μίκη και τη Συμβουλευτική και τις Σπίθες

  Μοιραστείτε

  δημήτρης

  Αριθμός μηνυμάτων : 7
  Ημερομηνία εγγραφής : 22/06/2011

  Προς το Μίκη και τη Συμβουλευτική και τις Σπίθες

  Δημοσίευση  δημήτρης Την / Το Παρ Ιουν 24, 2011 6:56 pm

  Χαίρεται φίλοι και συναγωνιστές.


  Με αφορμή τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες στην ΚΑΠ θα ήθελα να σας εκφράσω την άποψή μου.

  Ερχόμενος στη Σπίθα της Αγίας Παρασκευής - Παπάγου - Χολαργού μπορώ να σας πω ότι ήμουν αρκετά σκεφτικός για την κατάσταση που θα επικρατούσε. Παρόλα αυτά βρήκα ανθρώπους με υψηλό επίπεδο προβληματισμού, που είχαν έρθει ανιδιοτελώς να συμμετάσχουν στο εγχείρημα που ξεκινούσε ο Μίκης Θεοδωράκης. Όλοι ανεξαιρέτως συμμετείχαν στην κίνηση αφού είχαν συμφωνήσει με την ιδρυτική διακύρυξη του Μίκη. Επιτέλους μια πολιτική πρόταση που απευθυνόταν στο σύνολο του Ελληνικού λαού και τον καλούσε ενωμένος ξεπερνώντας το ψευδές πλέον διαχωρισμό της αριστεράς και της δεξιάς να αντισταθεί απέναντι στον κακό του εαυτό όσο και στην υποτέλεια και την ξενοκρατία, που οι ντόπιοι και ξένοι εξουσιαστές τον έχουν καταδικάσει από ιδρύσεως του Νεοελληνικού κράτους.

  Οι προτάσεις τις οποίες ο ίδιος ο Μίκης και η συμβουλευτική επιτροπή εκφράσαν ήταν ριζοσπαστικές με την πραγματική σημασία της λέξης. Κατορθώσαν να συλλάβουν με πρωτεργάτη το Μίκη μία ολική κριτική απέναντι στο σύστημα καθώς δεν εστιάσαν μονάχα σε επιμέρους ζητήματα αλλά συνθέσαν μία συμπαγή κριτική η οποία δεν περιείχε μόνο καταγγελτικό λόγο αλλά και προτάσεις εξόδου της Ελλάδας από την κρίση και όχι μόνο αυτό. Ο αγώνας έδειχνε ότι είναι εθνικός, από τη στιγμή που πλήτεται η χώρα μας από το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, μα ήταν συνάμμα και διεθνιστικός καθώς η χώρα μας είναι η πρώτη δυτική χώρα την οποία έχουν βάλει στο μάτι οι διεθνείς τοκογλύφοι και αν η Ελλάδα καταφέρει να αντισταθεί απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη επίθεση που δέχεται αυτή τη στιγμή, τότε θα ήταν κερδισμένοι όλοι οι λαοί της Ευρώπης, ακόμη και αν δεν μας το αναγνωρίζουν αυτή τη στιγμή. Τα αιτήματα της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της πολιτισμικής αναγέννησης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της οικολογικής ισορροπίας και της άμεσης δημοκρατίας δονούσαν τις σκέψεις μας και την ψυχή μας. Σαν φυσικό επακόλουθω μιας τέτοιας κίνησης ήταν από τον Ιανουάριου του τρέχοντος έτους εκατοντάδες αγνοί αγωνιστές να συρρέουν στις γραμμές μας. Ακόμη και αυτοί που ήταν αρνητικοί και δόλιοι απέναντί μας δεν τολμούσαν να μας κατακρίνουν.

  Με βάση αυτές τις ιδέες της ολικής κριτικής του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος στρατεύτηκα σε αυτή την κίνηση. Είπα πως ήρθε η ώρα εμείς οι ίδιοι, δηλαδή όλος ο λαός, οι πραγματικά καταπιεσμένοι από αυτό το ολιγαρχικό σύστημα, θα μπορέσουμε να ενωθούμε πάνω σε μια αμεσο δημοκρατική βάση. Είδα ότι ανοίγεται ένας δρόμος επιτέλους για τους λαούς όπου το 98 της 100 των εκμεταλευομένων θα μπορέσει οργανωμένα να αντισταθεί στο 2 της 100 που των εκμεταλλευτών.

  Έχω εκφράσει αυτές τις σκέψεις και σε προηγούμενα άρθρα μου στην τοπική μου σπίθα και υποστήριζα ότι το μελλοντικό επαναστατικό παγκόσμιο κίνημα θα εξέταζε με πολύ προσοχή αυτό που συμβαίνει στην ΚΑΠ. Ή όλα ή τίποτα είπε ο ιδρυτής της κίνησης μας. Χωρίς αυταπάτες και ιδεαλιστικές ανεφικτες αοριστολογίες γεννιόταν μια νέα από κάθε άποψη επαναστατική πρακτική και αντίληψη.

  Όμως δυστυχώς βαλτόσαμε, ακόμη κι αν εμείς μπολιάσαμε τα συνθήματα των αγανακτισμένων στις πλατείες, καθώς καταγγέλαμε την οικογενοιοκρατία, το ολιγαρχικό μοαναρχικό πολιτικό σύστημα και θέσαμε τις βάσεις όταν οι γενικές απεργίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τη βοήθεια των παρακρατικών εκούσιων ή ακούσιων οδηγούσαν το λαό στην πλήρη απόγνωση πρώτοι βάλαμε το αίτημα της άμεσης δημοκρατίας που δονεί αυτή τη στιγμή τις πλατείες όλης της Ευρώπης. Αν νομίζει κανείς ότι υπερβάλλω ας ανατρέξει στην ιδρυτική διακύρηξη της κίνησής μας και στις ομιλίες του ιδρυτή μας.

  Ξεκίνησαν να μας ταλανίζουν τα οργανωτικά προβλήματα.... Σε καμία σπίθα δεν είχε προκύψει πρόβλημα οργανωτικού προτού ο κατά τα άλλα αγνός και συμπαθής κ. Δημητροκάλλης θέσει το ζήτημα οργάνωσης των Σπιθών. Οι Σπίθες μεγάλωναν και προχωρούσαν η κάθεμιά σε ομάδες εργασίες και προσπαθούσαν να έρθουν σε επαφή και να αυτοοργανωθουν με βάση τις σκέψεις και τις αποφάσεις του ιδρυτή μας. Οι διεργασίες σταμάτησαν και ξεκίνησε ένας εσωτερικός αγώνας για να μπορέσουμε να μείνουμε πιστοί στο όραμα του Μίκη. Ο κ. Δημητροκάλλης απομακρύνθηκε, αλλά το κακό είχε αρχίσει να προελαύνει. Η συνέχεια σε όσους μετέχουν στην κίνηση είναι ήδη γνωστή. Επόμενος υπεύθυνος οργανωτικού ο σταλινικός συκοφάντης Καζάκης, Δεν έχω να πώ τίποτε άλλο για το πρόσωπό του αν και η ιστορία του είναι γνωστή... Επόμενως ο κ. Κουνάδης και άλλοι στους οποίους δεν δόθηκε καθόλου χρόνος... Φύγαν κι αυτοί. Επόμενος ο κ. Κωσταντακόπουλος άνθρωπος γνωστός για τη συμβολή του στην καταψήφιση του σχεδίου Ανάν αγνός αγωνιστής και πατριώτης ανέλαβε το οργανωτικό για να μην το αναλάβει... Ο νοών νοείτο.... Στη συνέχεια ο κ. Σαββόπουλος ο γνωστός "αμεσοδημοκράτης" της γνωστής στρατιωτικής πειθαρχίας και ενός κειμένου που πραγματικά δεν είχε μιά αναφορά σε πηγές, αυθαίρετου που δεν αντέχει σε καμία πραγματική επιστημονική κριτική. Επίσης Μίκη μια συνδιάσκεψη που αν και μια οργανωτική επιτροπή έχει συντάξει ένα εμπεριστατομένο πρόγραμμα από τις 27 Μαϊου και έχει κατατεθεί δεν έρχεται ποτέ στις σπίθες τις τοπικές με συγκεκριμένα θέματα προς συζήτηση δεν είδε το πρόσωπο της δημοσιότητας. Και τέλος μια πρότασή σου που ενώ θα μπορούσε να έχει δημοσιευθεί σε όλες τις σπίθες για διαβούλευση δεν κατατείθεται ούτε καν το Σάββατο της συνδιάσκεψης για να μπορέσουμε να την επεξεργαστούμε και έστω και την τελευταία στιγμή να την κοινοποιήσουμε μέσω του διαδυκτίου στους σπιθιστές που εκπροσωπούσαμε για να δούμε αν είναι υπέρ ή κατά, βρισκόμαστε μπροστά σε τετελαισμένα. Πως θα μπορούσα εγώ να ψηφίσω πάνω στις προτάσεις και στα ερωτήματα που έθεσες όταν όλοι οι άνθρωποι που εγώ εκπροσωπούσα δεν ξέραν τίποτα; Και μετά αφού ψηφίζαμε να τους πήγαινα την απόφαση της συνδιάσκεψης και να τους καλούσα να πάρουν θέση με βάση την απόφαση της συνδιάσκεψης; Με αυτόν τον τρόπο δεν τους προκαταβάλουμε;

  Μίκη οι σπίθες λειτουργούσαν μια χαρά προτού τεθεί και ανακινηθεί το ζήτημα του οργανωτικού από τα πάνω προς τα κάτω. Ουδείς μέσα στις σπίθες έθεται θέμα οργανωτικού. Και μετά όλα αυτά βρέθηκε και ο αποδιοπομπαίος τράγος. Το όνομά του Γιώργος Καραμπελιάς! Αυτός φταίει για όλα... Ένας άνθρωπος που από αγωνιστής έγινε ο χειρότερος συνομώτης. Είναι δίκαιο αυτό; Και όλοι όσοι πιστέψαμε στα ριζοσπαστικά σου λόγια και στις ριζοσπαστικές σου ιδέες που εγώ προσωπικά αν και είμαι νέος 32 χρονών και έχω πολιτική δράση χωρίς ποτέ να μετέχω σε κόμματα αλλά πάντοτε πιστός στις πανανθρώπινες αξίες στην ιδέα της πραγματικής δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης επειδή πίστεψα στις ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ που εσύ πρώτος έθεσες σε μια πραγματιστική βάση και όλοι αυτοί που τις επικροτούσαν γίναμε ξαφνικά φερέφωνα και βιτρίνες του Καραμπελιά που δεν τον γνώριζα και μπορώ να σου πω ότι ήμουν και κριτικός απέναντί του χωρίς ποτέ να γίνομαι υβριστής του αλλά πάντοτε αναγνωρίζοντας τον ανιδιοτελή του χαρακτήρα και το μαχητικό του πνεύμα.

  Μίκη κάνω έκληση σε σένα προσωπικά να μας εμπιστευτείς. Οι Σπίθες διαθέτουν ένα από τα καλύτερα υλικά που διαθέτει η ελληνική κοινωνία και η προσπάθεια που γίνεται μέσα στις σπίθες είναι το τι θα γίνει μετά τις πλατείες. Πως όλος αυτό ο κόσμος που τις κατακλύζει όταν θα έχουν γίνει λαϊκές συνελεύσεις σε όλες τις γειτονιές θα έρθουν σε επαφή και από κοινού θα προσπαθήσουν να έχουν έναν κοινό λόγό και μια κοινή πρακτική για να δημιουργήσουμε την κοινωνία του αύριο στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

  Μίκη το εγχείρημα που επιχειρείς δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία και μην το αφήσεις να σβήσει. Προτείνω από όλες τις σπίθες που υπάρχουν να οριστούν εκπρόσωποι που θα είναι υπεύθυνοι του οργανωτικού της συνδιάσκεψης και δια κλήρου να οριστούν 20 με 30 άτομα που με τη βοήθεια της συμβουλευτικής και τη δικιά σου να πάμε στο οργανωτικό και ως τότε να μην ξαναγίνει στις σπίθες καμιά συζήτηση για το οργανωτικό.

  Μίκη εμπιστέψου το λαό και σκεψου αν θες η ιστορία να σε κατατέξει ανάμεσα στον Καραμανλή και τον Παπανδρέου ή στο Σόλωνα και στον Κλεισθένη!

  Φιλικά, συντροφικά και συναγωνιστικά

  Χαμπίμπης Στάθης

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Παρ Δεκ 14, 2018 1:57 am